U razdoblju iznimno visokih temperatura vodu je potrebno trošiti namjenski, upozoravaju iz VVK

Foto>: Pixabay/Rita

VINKOVCI, Iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) upućuju molbu korisnicima javne vodoopskrbe na distributivnom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije da u razdoblju iznimno visokih temperatura vodu troše racionalno i namjenski.

“Iako na našem distributivnom području nema problema s osiguravanjem dovoljnih količina vode, trošenjem vode za zalijevanje vrtova i uređenih površina, pranje vozila i punjenje bazena može se ugroziti kontinuitet vodoopskrbe drugih korisnika”, poručuju iz VVK.

Također izvješćuju kako je zbog povećane potrošnje vode, a uslijed visokih temperatura, došlo do zamućenja vode u Ivankovu. Zamućenje je moguće i u sljedećim danima, upozoravaju dodajući kako se problem rješava ispiranjem vodovodne mreže.

“Iz istog razloga moguće je da do zamućenja vode dođe i u drugim naseljima. Pozivamo sve korisnike da racionalno koriste vode te da sve probleme jave na besplatni broj telefona 0800 22 54. Djelatnici Vinkovačkog voodvoda i kanalizacije prate situaciju i po dojavi će u najkraćem mogućem roku izaći na intervencije”, navode iz VVK iz kojeg se zahvaljuju građanima na razumjevanju.