Mališani koristili zip line i kolica za spašavanje HGSS-a

Foto: Dječji vrtić Vukovar 1

VUKOVAR, Mališani skupine Maslačak Dječjeg vrtića Vukovar 1., Područnog objekta Leptirić, imaju dan za pamćenje iza sebe. Naime, njihova svakodnevica u vrtiću, koja je prepuna različitih aktivnosti, promijenjena je kada su njihovu skupinu posjetili volonteri Hrvatske gorske službe spašavanja. Ta posjeta rezultat je dosadašnje suradnje vrtića i HGSS-a.  

Pedagoginja Dječjeg vrtića Vukovar 1. Olesja Beč kazala je kako se u ovom Područnom objektu vrtića provodi se niz eko aktivnosti među kojima je sastavni dio ekološkog djelovanje i odlazak u prirodu.

„Samim time bitno je znati i na koji način zatražiti pomoć ukoliko dođe do nekakvih nezgoda. Ne samo ako smo u prirodi, nego je bitno znati snaći se u bilo kojoj situaciji i koga u tome slučaju možemo pozvati kao pomoć“, rekla je Beč.

Posjeta volontera HGSS-a započela je teorijskim predavanjem za mališane poslije čega su uslijedila brojna pitanja. Za mališane je pripremljen zip line i vožnju u kolicima za spašavanje. Svako dijete imalo je priliku da „isproba“ zip line i provoza se kolicima.