I vinkovački HNS rekao “NE” sudjelovanju na izborima za vijeća mjesnih odbora

Foto: HNS Vinkovci

VINKOVCI, Gradska organizacija HNS-a Vinkovci ne želi sudjelovati na izborima za vijeća mjesnih odbora Grada Vinkovaca smatrajući ih “predstavom lažne demokracije”, izvjestila je vijećnica te stranke u Gradskom vijeću Vinkovaca Mirna Krajina-Andričević.

Odluka je, naglašava, donesena nakon zadnje sjednice Gradskog vijeća kada je oporba bila jednoglasna u izražavanju nezadovoljstva dosadašnjim načinom funkcioniranja mjesnih odbora. Po mišljenju Mirne Krajina-Andričević, ideja o mjesnim odborima kao obliku organizacije mjesne samouprave nije zaživjela, oni ne funkcioniraju kao pravne osobe, a odluke se ionako donose centralizirano.

„U proteklom sazivu neki mjesni odbori nisu se sastali ni jednom godišnje. Planovi su lista želja koje se prepisuju iz godine u godinu, nigdje nisu službeno objavljeni niti se prati njihovo izvršenje. Trošak mjesnih odbora je velik i teret je gradskom proračunu za više od 1,2 milijuna kuna na godinu, uz dodatne troškove organizacije izbora”, mišljenja je.

Po njezinim riječima, niska stopa izlaznosti na ove izbore najbolji jepokazatelj što građani misle o mjesnim odborima.

Izbori na mjesne odbore u Vinkovcima održat će se u nedjelju, 28. travnja, a da na njima neće sudjelovati već je najavio i vinkovački SDP.