Pronađen trojac osumnjičen za krađe u Srijemskim Lazama i Vukovaru

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom iz Batinjana, 44-godišnjakom iz Zagreba i 62-godišnjakom iz Đeletovaca zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe na području PU vukovarsko-srijemske. Istraživanjem je utvrđeno kako su tijekom noći 27./28. srpnja provalili u dvije trgovine mješovite robe, u Srijemskim Lazama i u Vukovaru, iz kojih su otuđili metalne kase s pologom, cigarete te alkoholna pića. Potom su ih na cesti između Slatine i Medinaca s otuđenim predmetima u osobnom automobilu zagrebačkih registracijskih oznaka zatekli policijski službenici Policijske postaje Slatina. Osumnjičeni su danas, 29. srpnja, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

Tijekom protekla 24 sata na području PU dogodile su se tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena te dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta. Sve tri prometne nesreće dogodile su se tijekom prijepodneva 28. srpnja u ulici Hansa Dietricha Genschera u Vinkovcima.

U 9,40 sati na raskrižju s kružnim tokom prometa ulica H.D. Genschera i H.V. Hrvatinića, 76-godišnjak je, upravljajući osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka, oduzeo prednost prolaska, ušao u raskrižje i udario osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je kolnikom kružnog toka upravljala 33-godišnjakinja iz Otoka. 76-godišnjaku je izdan prekršajni nalog.

Oko 10,30 sati na istom raskrižju s kružnim tokom 54-godišnjakinja iz Privlake je uslijed neprilagođene brzine izgubila nadzor nad osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka te udarila u rubni kamen pješačkog otoka i prometne znakove te u pročelje i stepenište obiteljske kuće 59-godišnjaka iz Vinkovaca. 54-godišnjakinji je naplaćena novčana kazna.

U isto vrijeme dogodila se prometna nesreća i kod raskrižja ulice H.D. Genschera i Duge ulice kada je 53-godišnjak iz Vinkovaca, upravljajući osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka, uslijed nedržanja razmaka udario u stražni dio osobnog automobila iza kojeg se kretao u istom smjeru, kojim je upravljala 42-godišnjakinja iz Vinkovaca. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 15-godišnja putnica na prednjem sjedalu udarenog osobnog automobila. 53-godišnjaku je izdan prekršajni nalog.