IZBORI: SDP-ov Davor Ćavar podržava poziv Tomislava Panenića za javno sučeljavanje kandidata za vukovarsko-srijemskog župana

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Kandidat SDP-a za župana Vukovarsko-srijemske županije Davor Ćavar odlučio je podržati nedavni poziv nezavisnog kandidata za župana Tomislava Panenića za javno sučeljavanje kandidata za vukovarsko-srijemskog župana i njihovih programa.

“Zbog prava javnosti na informiranje i važnosti teme za Vukovarsko-srijemsku županiju, pozivam sve kandidate za župana da podrže inicijativu održavanja javnog sučeljavanja kandidata i njihovih programa. Smatram da je vrijeme da promijenimo dosadašnju praksu u kojoj mediji u Vukovarsko-srijemskoj županiji nisu organizirali javna sučeljavanja kandidata, a što je postao standard u brojnim drugim dijelovima Republike Hrvatske”, inicirao je prije nekoliko dana Tomislav Panenić.

Po mišljenju Davora Ćavara, Panenićev poziv vrijedan je pozornosti i on ga rado podržava.

“Mislim da su sučeljavanja kandidata dobra stvar jer možemo neposredno iznositi svoje ideje i programe i te ideje i programe odmah i sučeliti s idejama i programima drugih kandidata. S druge s strane, i birači bi došli na svoje jer bi nas neposredno upoznali i mogli bi realno ocijeniti tko što nudi, tko se više ili manje snalazi u cijeloj priči i koliko su naši programi realni” ili nisu, a mi ozbiljni ili neozbiljni, mišljenja je Ćavar.

Ujedno upozorava kako bi se sučeljavanju trebali odazvati svi kandidati jer u suprotnom, sučeljavanje samo pojedinih kandidata ne bi imalo previše smisla.