završen 10. DORF, najbolji film “Ne padam na koljeno” iz Slovenije

Foto: DORF

VINKOVCI, Odlukom tročlanog žirija za najbolji film ovogodišnjeg 10. Festivala dokumentarnog rock filma izabran je slovenski film „Ne padam na koljeno“ redatelja Dušana Moraveca. Odluku o najboljem filmu donio je žiri u sastavu Hana Jušić, Robert Bubalo i Vedran Šuvak. Nagrada Klasik TV, u iznosu 10.000 kuna, koja se dodjeljuje za razvoj scenarija glazbenog dokumentarnog filma, dodijeljena je Antoneli Marušić za projekt “Mogu i sama”. Odluku za ovu nagradu donio je žiri u sastavu Ines Pletikos, Marcela Jelić i Filip Meštrović.

Predsjednik Udruge ljubitelja filma „Rare“ iz Vinkovaca Toni Šarić rekao je kako je zadovoljan ovogodišnjim DORF-om koji je, kako je rekao, još jednom pomakao granice.

„DORF je ove godine bio nešto drugačiji. Prije svega to je zato što je održan tijekom ljeta, a ne u ožujku kao do sada. Uz to projekcije su prikazivane i na Jadranu što je eksperiment koji se pokazao kao dobar. Sada ćemo krenuti s projekcijama filmova u Osijeku i drugim gradovima“, rekao je Šarić.

Podsjetio je kako su ovogodišnje projekcije, prije Vinkovaca gdje je održana završnica festivala, održavane na Cresu, u Puli, Primoštenu i Ozlju. U Puli je dodijeljena i ovogodišnja DORF nagrada za životno djelo. Nagrada je dodijeljena velikanu dokumentarnog glazbenog filma Don Lettsu iz Velike Britanije.

IVAN MATIĆ