Više od 200 pjevača pjevalo u vinkovačkoj adventskoj noći

Foto: Đuro Karalić
VINKOVCI, Mnoštvo Vinkovčana, ali i okolnih gradova i mjesta, unatoč niskoj temperaturi, okupilo se u subotu navečer na središnjem gradskom trgu bana Josipa Šokčevića kako bi uživali u nesvakidašnjem koncertu koji već treću godinu zaredom priređuju zborovi vinkovačke Srednje glazbene škole Josipa Runjanina i Gimnazije Matije Antuna Reljkovića.
Pjevajući popularne božićne i duhovne napjeve s tridesetak prozora Gimnazije, zborovima glazbene škole i gimnazije ove se godine, ispred Gimnazije, pridružilo i stotinjak članova zborova osnovnih škola Vladimira Nazora, Bartola Kašića i Ivana Mažuranića iz Vinkovaca, te Ane Katarine Zrinski iz Retkovaca uz glazbenu pratnju Gradskog puhačkog orkestra Vinkovci i Harmonikaškog orkestra Glazbene škole Josipa Runjanina.
Ukupno 200-tinjak pjevača uz pratnju 50-tak članova orkestara, izvelo je neke od najljepših božičnih skladbi odašiljajući dobre vibracije među brojnu publiku koja se rado pridužila pjevačima, pjevajući napjeve dobro im znanih pjesama.

 

“Po treći puta organiziramo naš veliki božićni koncert na gimnazijskim prozorima i naši sugrađani su ga oduševljeno primili. Istinski je to spektakl za uši, ali i oči, jer malo se koji grad kao Vinkovci, može pohvaliti ovakvom scenografijom kakvu daje stara vinkovačka gradska jezgra”, kazao je pročelnik za kulturu i turizam Grada Vinkovaca Mario Banožić.

Koncertu je prethodilo paljenje četvrte adventske svijeće svijeće na adventskom vijencu postavljenom na Trgu bana Josipa Šokčevića.