Zatvara se trgovina Borovo u gradskoj četvrti Borovo Naselje

VUKOVAR, Poslije više od 80 godina rada s 31. ožujkom trgovina vukovarske tvrtke Borovo, koja se nalazi u gradskoj četvrti Borovo Naselje, prestaje s radom.

„Trgovina Vukovar II. zatvara se 31. ožujka. Pozivamo sve naše dosadašnje kupce da nas i dalje posjećuju u prodavaonici Vukovar I.“, rekla je glasnogovornica Borova Martina Tomljenović koja je ispred Uprave tvrtke i službeno potvrdila kuloarske priče po gradu koje se mogu čudit zadnjih nekoliko tjedana.

U odgovoru novinarima izostalo je bilo kakvo pojašnjenje zašto se zatvara jedna od prvih trgovina Borova uopće. Zatvaranje trgovine u Borovu Naselju značiti će i otkaz jednoj zaposlenici dok će drugi djelatnik ove trgovine biti vraćen u trgovinu Vukovar I. koja se nalazi u središtu grada. Sami građani su ogorčeni ovakvom najavom podsjećajući kako se radi o trgovini koja posluje više od 80 godina i koja se nalazi na svega 500-ak metara od sjedišta tvrtke i pogona gdje se proizvodi borovska obuća. Građani su se nadali kako će Uprava tvrtke ipak promijeniti svoje mišljenje ali sada, kako je ono i konačno i službeno, pokrenute su grupe na društvenim mrežama u kojima pozivaju da ne dođe do zatvaranja ove trgovine. I Sindikat trgovine Hrvatske protivi se najavljenom zatvaranju trgovine u Borovu Naselju.

„Upravi Borova izrazili smo svoje neslaganje s zatvaranjem sedam trgovina u Hrvatskoj (Borovo Naselje, Ilok, Pakrac, Županja…). Uprava je naše neslaganje primila na znanje i rečeno nam je kako to nije posao sinidkata te da trgovine ne posluju rentabilno. Znamo da za takvo poslovanje nisu krivi trgovci, nego gospodarska situacija u Hrvatskoj i nedovoljna proizvodnja kvalitetne kožne obuće u Borovu pa onda u trgovine ne dolazi dovoljno obuće i nema robe za sve trgovine. Slaba je i kupovna moć građana. Mi u trgovinama istaknemo borovsku obuću i promoviramo ju, ali većina kupaca nema novca za nju, nego za jeftiniju obuću“, rekao je sindikalni povjerenik u Borovu Đuro Babić.

IVAN MATIĆ