Način na kako stisnete šaku govori kakva ste osoba

Postoje tri načina na koji čovjek može stisnuti šaku, a s obzirom na način na koji to radite ljudi zapravo mogu saznati puno o vama kao osobi. Naime, navodno kako je dovoljno da vidite kako pojedina osoba stisne svoju šaku pa da već na osnovu toga možete zaključiti o kakvoj osobi se radi.

Ukoliko šaku uobičajeno stisnete na način kao na slici pod brojem 1:

Oštroumni ste i lijepo se izražavate ali ste po malo stidljivi što vam onemogućava da u punoj mjeri pokažete te osobine. Zato vas mnogi smatraju ćutljivom i nekomunikativnom osobom. Precizni ste i pedantni i ponekad od sebe zahtijevate i previše što dovodi do nepotrebnog nespokoja. Pronicljivi ste, pokušavate da ne narušavate svoju unutrašnju harmoniju. Ljudima pored vas je veoma komforno. Ponekad postanete nepodnošljivo tužni od misli da ne možete tek tako graditi odnose i s lakoćom se adaptirati u nove kolektive i biti duša tvrtke.

Ukoliko šaku uobičajeno stisnete  na način kao na slici pod brojem 2:

Komunikativni ste i privlačite različite ljude. Prijatelji vole vašu iskrenost i duhovitost. Sigurni ste u sebe, imate jako razvijen osjećaj samopoštovanja. Odličan ste vođa među prijateljima i dobar lider u poslu. Ipak, u donošenju smjelih odluka sprječava vas strah od neuspjeha jer neuspjeh može da povrijedi vaše samoljublje. Često imate potrebu za ohrabrenjem i pohvalama.

Ukoliko šaku uobičajeno stisnete  na način kao na slici pod brojem 3:

Imate tendenciju da pomažete ljudima čak i onda kad vam to donosi neke neugodnosti. Stalno ste u potrazi za novim znanjima, iskustvima, izuzetno energični i po malo nestrpljivi. Takve kao vi nazivaju avanturistima i neustrašivima ali u isto vrijeme mnogima od vas neće pasti na pamet koliko je često i vama potrebna zaštita i pomoć. Vama je od životne važnosti priznanje i prihvaćanje jer se često suočavate s ljudima koji koriste vašu dobrotu.

TELEGRAF.RS/IVAN MATIĆ