Zastupnica Biljana Borozan govorila o zaštiti potrošača

VUKOVAR, „Znate li što uopće kupujete/plaćate?“, naziv je tribine koju je u utorak u prostorima vukovarske Gradske vijećnice, održala zastupnica u Europskom parlamentu, Biljana Borzan.

Zastupnica Borzan govorila je o aktualnim aktivnostima koje se na razini Europskog parlamenta događaju u cilju intenzivnije zaštite potrošača na tržištu zemalja članica Europske unije, kao i o nizu uočenih problema poput razlika u kvaliteti istoimenih proizvoda u novijim i starijim članicama EU, o brojnim načinima kako trgovački centri potrošače dovode u zabludu, te o sličnim problemima s kojima se susreću i potrošači u Hrvatskoj.

Osim toga, bilo je riječi i o programiranom kvarenju kućanskih uređaja, o obmanjujućim pakiranjima, zaokruživanju cijena i diskiminaciji potrošača na digitalnom tržištu.

„Inspirativna je i motivirajuća bila ova vukovarska tribina na kojoj sam, nakon prezentacije, doživjela mnoštvo pitanja i komentara, ali i korisnih prijedloga koji će mi pomoći u mojoj zastupničkoj praksi u Europskom parlamentu. Stoga zahvaljujem Vukovarcima na takvom aktivnom pristupu“, izjavila je nakon tribine zastupnica Borzan.

Napomenula je kako uz potporu Europskog parlamenta i u u stručnoj suradnji s Hrvatskom agencijom za hranu (HAH), priprema veliko istraživanje u funkciji zaštite hrvatskih potrošača.

Đuro Karalić