Vinkovci: u automobilu pronađeno 20 kilograma marihuane

VINKOVCI, Zajedničkim postupanjem djelatnika policije i Mobilne jedinice Carine u ponedjeljak, 8. veljače, oko 19,15 sati, u ulici K. Zvonimira u Vinkovcima zaustavljan je osobni automobil slovenskih registracijskih oznaka, a detaljnjim pregledom vozila, u skrivenim dijelovima,pronađeno je oko 20 kg opojne droge tipa marihuana.

Nad 27-godišnjim državljaninom Republike Hrvatske koji je upavljao osobnim automobilom i 38-godišnjim državljaninom Srbije, suvozačem, provedeno je kriminalističko istraživanje, nakon čega su predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, izvjestila je policija.

Policija također navodi kako je u utorak, 9. veljače, oko 8,00 sati izbio požar na osobnom automobilu marke „Škoda Felicia“, županjskih registracijskih oznaka, dok se nalazio parkiran u Županji, u ulici Veliki kraj. Očevidom je utvrđeno kako je do samozapaljenja vozila došlo uslijed kvara na sustavu za dovod goriva u motor, a uzrok požara je toplinska energija goriva motora sa unutarnjim sagorijevanjem. Vlasnik vozila je 76-godišnjak iz Štitara. Ukupna materijalna šteta cijeni se na iznos od više tisuća kuna. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

PRESS 032