Započinju 3. Dani vukovarskih branitelja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara Franjo Šoljić predstavio je program obilježavanja 3. Dana vukovarskih branitelja. Program je započeo u danas izložbom rukotvorina braniteljica iz Domovinskog rata. U četvrtak će biti položeni vijenci podno spomen obilježja u Bogdanovcima. Središnji dio manifestacije održava se u petak, 10.ožujka. Toga dna biti će položeni vijenci na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, služena misa, a u podne će u Hrvatskom domu biti održana svečana akademija.

„Pozvali smo cijeli državni vrh tako da očekujemo brojne goste. Imamo najavu da će toga dana Vukovar posjetiti predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, rekao je Šoljić.

Podsjetio je kako je kako se Dani vukovarskih branitelja održavaju na dan kada su u Bogdanovcima 1991. godine bili postrojeni prvi nenaoružani odredi.

„To je bio početak obrane Vukovara i Slavonije. Pozivamo sve branitelje koji su branili Vukovar, bez obzira kojoj postrojbi pripadali, da se odazovu pozivu. Očekujemo više od tisuću gostiju“, istakao je Šoljić.