Neobična i po malo tužna proslava Praznika rada

VUKOVAR, Uzrokovano svim mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite iza nas je nikad neobičniji Međunarodni praznik rada. Za razliku od prošlih godina ovoga puta nismo mogli na omiljena naša izletišta. Nije bilo niti onoga čuvenoga „provomajskog graha“ koji je svake godine privlačio veliki broj građana.

Izostali su okupljanja na izletištima, roštiljanja, druženje, a na veliku žalost djeca i kirbaji sa raznim dječjim igračkama, ringišpilima,  napuhancima… Htjeli ili ne sve se svelo na druženje po obiteljskim kućama ili stanovima i proslavu putem društvenih mreža. Prema onome što se moglo vidjeti nije na takvim mjestima nije nedostajalo hrane o pića. Tako su društvene mreže preplavile fotografije alternativnih roštilja ali i onih gdje se vidjelo kako se na ražnjevima peku janjad i prasići.

U ovakvoj neobičnoj proslavi Praznika rada građanima je pomoglo i vrijeme s obzirom da je cijeloga dana bilo oblačno ili je padala kiša. Svjedočili smo i pljuskovima, a u nekim dijelovima županije bilo je i leda. Informacije radi Praznik rada u svijetu se obilježava 130 godina. Treba znati i kako je od početka epidemije korona virusa u Hrvatskoj bez posla ostalo više od 20.000 ljudi.