Na Dan Grada Vukovarce će buditi razglas sa skladbom “Na lijepom plavom Dunavu”

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Zbog svima već poznate situacije s koronavirusom ove godine Dan grada Vukovara, 3. svibnja, biti će obilježen na neuobičajen ali primjeren način. Kako smo već pisali u planu je bila svečana proslava obilježavanja Dana grada Vukovara s visokim uzvanicima kao i niz drugih događanja.

Sve te manifestacije su otkazane ali će se obilježavanje rođendana Vukovara ostvariti u eteru Hrvatskog radija Vukovar koji će pripremiti poseban program. Uz radijski prijenos svečane svete mise, slušatelji će moći uživati i u koncertu TS Allegro koji će se pobrinuti za slavljeničku atmosferu.

Vukovarce će 3. svibnja probuditi skladba Johanna Straussa „Na lijepom plavom Dunavu“ koja će se od 7:00 do 10:00 emitirati s mobilnog razglasa kroz sve vukovarske četvrti zastajući na punktovima gušće naseljenosti. Očekuje se kako će mobilni razglas oko 8:00 sati biti u naselju Olajnica, a oko 9:00 na Vijencu Ruđera Boškovića u Borovu naselju.

Dan grada Vukovara završiti će s taktovima iste skladbe no ovaj puta doslovno na lijepom plavom Dunavu. Naime, mobilni razglas ovoga će puta ploviti Dunavom na izletničkom brodu Waterbus Magenta od 18:30 do 19:15 sati.