Započinje provedba projekta Cooltura

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Grad Vukovar i Vukovarska razvojna agencija VURA predstavili su šesti projekt koji je odobren iz EU natječaja „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“. Radi se o projektu pod nazivom „Cooltura“, a čiji korisnik je Hrvatski dom Vukovar. Kako je rečeno projekt će biti financiran u 100 postotnom iznosu u vrijednosti od 1,3 milijuna kuna te će se provoditi 36 mjeseci.

„Projekt je namijenjen najvećim dijelom djeci i mladima i jednim svojim dijelom namijenjen je jačanju kapaciteta stručnjaka odnosno ljudi koji rade neposredno sa odgajateljima, učiniteljima nastavnicima i profesorima naših osnovnih i srednjih škola i vrtića“, rekla je ravnateljica Hrvatskog doma Ivanka Miličić.

Pojasnila je kako je projekt sastavljen iz tri segmenta od kojih je jedan od njih provođenje Dramskog studija, odnosno aktivnosti koja uključuje djecu i mlade s područja grada Vukovara i otvorena je za svu djecu našega grada. Drugi dio projekta je jačanje kapaciteta stručnjaka koji će kroz prolaženje kvalitetnih edukacija  kroz 10 radionica dobiti dodatna znanja i kompetencije za rad. Treći dio odnosi se na rad s djecom i mladima, a on će donijeti interaktivne predstave za djecu i mlade. U planu je tijekom tri godine napraviti dvije predstave, a radit će se pod vodstvom vukovarske amaterske skupine Scene Martin.