Započinje biciklistička karavana Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U četvrtak u jutarnjim satima, 15. godinu za redom započinje biciklistička karavana pod nazivom Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana. Organizator karavane i ove godine je Hrvatsko društvo prijateljstva iz Ljubljane koji su i inicirali karavanu i održavaju je do danas.

„Karavana se održava povodom Dana državnosti kojega i Hrvatska i Slovenija obilježavaju istoga dana. Karavana prolazi kroz 11 hrvatskih i četiri slovenska grada. Započinjemo u Vukovaru i završavamo u subotu u Ljubljani“, rekao je predsjednik Izvršnog odbora Društva Milan Pavelić.

Karavana kreće iz Vukovara put Osijeka poslije kojega će prvoga dana posjetiti još  Našice, Slatinu, Viroviticu i Đurđevac. Drugoga dana kreću put Bjelovara, a zatim voze put Vrbovca, Zagreba, Svete Nedjelje i završavaju u Samoboru. Trećega dana voze kroz Sloveniju, a put završavaju u Ljubljani. Prema riječima Pavelića upravo je on jedan od inicijatora karavane tako da u ovoj biciklističkoj karavani ove godine sudjeluje po 15 put. Podsjetio je i kako su predstavnici Društva i svih 15 gradova kroz koje prolazi karavana prošle godine potpisali Povelju prema kojoj su se obvezali Put prijateljstva sačuvati za nadolazeće generacije.