Tijekom vikenda policija zabilježila 12 prometnih nesreća

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Tijekom vikenda, dogodilo se 12 prometnih nesreća, 15 sa ozlijeđenih osoba i 5 sa materijalnom štetom u Županji, Ivankovu, Babinoj Gredi, graničnom prijelazu Bajakovo i Rokovcima.

U petak, 11. kolovoza oko 09,00 sati u Županji, 60-godišnji vozač teretnog automobila, pod utjecajem alkohola 2,24 g/kg, oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu kojim je upravljao 28-godišnji vozač iz Austrije. U prometnoj nesreći, oba vozača i putnica (2023) zadobili su lake tjelesne ozljede.

U petak, 11. kolovoza oko 18,20 sati u Vukovaru, 18-godišnja vozačica osobnog automobila oduzela je prednost prolaska 42-godišnjoj vozačici osobnog automobila. 18-godišnja vozačica zadobila je teške tjelesne ozljede, dok je 42-godišnja vozačica zadobila lake tjelesne ozljede.

U subotu, 12. kolovoza oko 18,55 sati na nerazvrstanoj cesti koja povezuje Vinkovce i Rokovce kod odvojka na Sopot, 23-godišnji vozač osobnog automobila sustigao je vozilo ispred sebe i nakon udara u stražnji dio osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljao 50-godišnji vozač. 50-godišnjak gubi nadzor nad vozilom i slijeće u odvodni kanal pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede.

U nedjelju, 13. kolovoza oko 05,10 sati u Ivankovu, 22-godišnji vozač bicikla pod utjecajem alkohola 1,89 g/kg, gubi nadzor nad biciklom i pada na kolnik pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

U nedjelju, 13. kolovoza oko 17,45 sati na državnoj cesti DC46 između Ivankova i Vinkovaca, 27-godišnja vozačica osobnog automobila nije držala dovoljan razmak iza vozila iza kojeg se kreće i nalijeće na osobni automobil kojim je ispred nje u istom smjeru upravljao 30-godišnji vozač osobnog automobila. Oboje su zadobili lake tjelesne ozljede kao i putnica u osobnom automobilu 30-godišnjaka.

Oko 21,50 sati 30-godišnji vozač iz Županje, upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (0,57 g/kg) iz smjera Otoka u smjeru Spačve. U zavoju udesno, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, slijeće s kolnika i udarom u zaštitnu ogradu vraća se na kolnik i prevrće. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobilo je 8-godišnje dijete.

Oko 22,20 sati 23-godišnji vozač iz Slakovaca, upravlja je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (0,96 g/kg) iz smjera Otoka u smjeru Slakovaca. Izlaskom iz zavoja na desno, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila, slijeće s kolnika i udara u krošnju položenog drveta te kosinu odvodnog kanala. U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobio je 23-godišnji vozač, dok su putnici starosti 17,18 i 25 godina zadobili lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su zatekli 7 vozača s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi. Najveća koncentracija 2,24 g/kg zabilježena je kod 60-godišnjeg vozača teretnog automobila u Županji.

Stacionarne kamere zabilježile su 10 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.