Petar Kovač državni prvak Hrvatske u šahu

Foto: Šah klub Codeasy Vukovar

SPLIT, Član Šahovskog kluba Codeasy Vukovar Petar Kovač osvojio je 1. mjesto i titulu državnog prvaka u šahu na Pojedinačnom prvenstvu Republike Hrvatske za juniorke i juniore do 17 i 19 godina koje je održano u Splitu. Na prvenstvu je sudjelovalo 153 juniora i juniorki, a na istom je sudjelovalo i šest članova Šahovskog kluba Codeasy Vukovar i to: Ladislava Knežević, Nikola Konjević, Petar Kovač, Duje Mandarić, Fran Mandarić i Borna Radić.

Nakon odigranih 9 kola (tempo igre 9 minuta + 30 sekundi dodatka za svaki odigrani potez) u vrlo jakoj konkurenciji najboljih mladih šahista iz cijele Hrvatske, ostvarili su sljedeće rezultate:

  • Petar Kovač osvojio je 1. mjesto u kategoriji U17 i time postao državni prvak s ostvarenih 7,5 bodova, bez izgubljene partije.
  • Fran Mandarić sa 6,5 bodova zauzeo je visoko 7.mjesto.
  • Nikola Konjević, Borna Radić i Duje Mandarić, naši mlađi predstavnici, ostvarili su po 4,5 boda. Ladislava Knežević, kojoj je ovo ujedno i jedno od prvih nastupa na natjecanjima, nastupila je u kategoriji juniorki do 19 godina te je osvarila 0,5 bodova.

Ovo je još jedan veliki uspjeh za Petra Kovača, četverostrukog prvaka Hrvatske (dosad je bio državni prvak u kategorijama U11, U13, U15 te sada i u U17), njegove roditelje, trenere, Klub i Vukovar te mu od srca čestitamo kao i njegovim roditeljima.