Tijekom vikenda zabilježeno 18 prometnih nesreća

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Tijekom vikenda, od 4. do 6. kolovoza 2023. godine, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno 18 prometnih nesreća, od čega je 5 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama u kojima je 10 osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede, a dogodilo se i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom kao posljedicom.

U nedjelju, 6. kolovoza 2023. g. oko 13,40 sati, na raskrižju državne ceste D-55, državne ceste D-214 i Ulice braće Radić u Županji (tzv. „Bošnjačko raskrižje“), 56-godišnji vozač osobnog automobila austrijskih registarskih oznaka, dolaskom do mjesta događaja, u semaforiziranom raskrižju – nije poštivao „crveno svjetlo“ za smjer kojim se kretao te je vozilom oduzeo prednost osobnom automobilu županjskih registarskih oznaka iz smjera Bošnjaka, za čiji je smjer bilo upaljeno zeleno svjetlo na semaforu, te koji je nakon kolizije odbačen na drugi, na semaforu zaustavljeni osobni automobil županjskih registarskih oznaka, a vozilo počinitelja je odbačeno na stup semafora. U prometnoj nesreći 5 osoba zadobilo je lake tjelesne ozljede.  

Prometne nesreće sa (lakše) ozlijeđenim osobama dogodile su se još u Posavskim Podgajcima, Županji, Gradištu i na županijskoj cesti Nuštar – Marinci.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 5 vozača s nedozvoljenom prisutnošću alkohola u organizmu. Koncentracija – 1,95 g/kg alkohola u organizmu zabilježena je u nedjelju oko 13,15 kod 52-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bošnjacima, V. Nazora. Isti vozač je potom smješten u policijske posebne prostorije, do otriježnjenja, a slijedi mu i procesuiranje radi vožnje prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, te vožnje s nedopuštenom prisutnošću alkohola u organizmu uz propisanu novčanu kaznu i primjenu zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Navedenom vozaču je, također, isteklo važenje osobne iskaznice.

Stacionarne kamere zabilježile su 19 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, najviše u Vukovaru, 12 redarstvenika.