U pretrazi pronađeno oružje i streljivo

Foto: Pixabay/English

VINKOVCI, Temeljem ishođenog sudskog naloga, policijski službenici Policijske uprave vukovarsko srijemske su 4. kolovoza, obavili pretragu doma i drugih prostorija u Gunji te pretragu osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, koje koristi 19-godišnji hrvatski državljanin. Pretragama su pronašli i oduzeli jedan pištolj ručne izrade, jedan plinski pištolj i dva komada protuavionskog streljiva. Nadležnom državnom odvjetništvu policija je protiv osumnjičenika dostavila kaznenu prijavu za kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom iz Virovitičko-podravske županije zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela Lažna uzbuna. Naime, osumnjičenik je 1. i 2. kolovoza telefonom lažno dojavio Županijskom  centru 112 informaciju o izbijanju požara u Vukovaru, no dolaskom žurnih službi na mjesto događaja utvrđeno je da se radi o lažnoj uzbuni. S obzirom da 39-godišnjak lažno prijavio događaje koji su iziskivali hitno djelovanje žurnih službi, protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela Lažna uzbuna.

U razdoblju od 22. srpnja do 5. kolovoza, u Berku, nepoznati počinitelja je s dva grobna mjesta otuđio 9 ručki od mesinga. Policija je provela očevid, provodi se kriminalističko istraživanje te je podnijeta odgovarajuća kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.