Vukovar od 3. do 6. svibnja okuplja ono najbolje što Hrvatska ima u nematerijalnoj kulturnoj baštini

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Od 3. do 6. svibnja iduće godine Vukovar će biti domaćin manifestacije pod nazivom  „Svi zajedno hrvatsko naj“. Prema riječima zamjenika gradonačelnika Vukovara Marijana Pavličeka radi se o manifestaciji koja će na jednom mjestu, u četiri dana, okupiti ono najbolje što Hrvatska ima u zaštićenoj nematerijalnoj kulturnoj baštini.

„Sve hrvatske županije, Grad Zagreb kao i Hrvati iz dijaspore predstaviti će se na manifestaciji s onim najboljim što imaju. Biti će tu koncerata, nastupa, predstavljanja raznih gastro specijaliteta i sl. Manifestacija će započeti s koncertom ansambla LADO“, rekao je Pavliček.

Za potrebe manifestacije na desetak lokacija u gradu biti će postavljene pozornice za nastupe kao i stotinjak kućica gdje će biti održavana predstavljanja.

„Ovo je pun pogodak za Vukovar jer u gradu ovakvoga sadržaja do sada nismo imali. Želimo da manifestacija postane tradicionalna i da se svake godine održava u Vukovaru i da okuplja ono najbolje što Hrvatska ima“, rekao je Pavliček.

Održavanju manifestacije raduju se i ugostitelji s obzirom da je već sada izvjesno kako će se tim povodom u gradu okupiti na tisuće gostiju iz cijele Hrvatske ali i inozemstva. Podsjećaju i na podatak kako je tijekom ovogodišnje Svečane Sinjske alke u Vukovaru broj noćenja ove godine u odnosu na prošlu porastao za 30 posto. Kako će ovo biti višednevna manifestacija slijedeće godine očekuju se još bolji rezultati.