U pravoslavnoj crkvi sv. Prokopija opet će se služiti bogoslužja

Foto: Đuro Karalić

RAJEVO SELO, Jesenas započeti radovi na obnovi pravoslavne crkve svetog Prokopija iz 1887. godine u Rajevom Selu, završeni su proteklih dana postavljanjem oltarskog stola čime su se stekle pretpostavke za održavanje bogoslužja u toj crkvi stradaloj u poplavi koja je 2014. godine zadesila istočni dio županjske Posavine.

“Ako Bog da na Božić, vjernici parohije Rajevo selo i cijele Cvelferije moći će nakon tri godine upražnjavati svoje vjerske potrebe i slaviti kršćanske blagdane. te će ponovo osjetiti božićnu radost i susret s novorođenim Spasiteljem, kroz ljepotu pravoslavnog bogoslužja”, kaže vinkovački paroh Predrag Azap koji skrbi i o potrebama vjernika parohije u Rajevom Selu.

Po njegovim riječima, ukoliko bude sredstava i mogućnosti u 2018. godini započeli bi radovi i na obnovi tornja crkve, a koji predstavljaju zahtjevnu investiciju.

Po Azapovim riječima, obnova srkve sv. Prokopija započela je jesenas zahvaljujući dobroj suradnji vinkovačke parohije i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.