Na Badnjak uz obale Vuke odbačena tri mala psića

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, Tijekom božićnih blagdana mediji su prenijeli vijest o slučaju kada su u jutarnjim satima, na Badnjak, odbačena tri psića. Kako prenose mediji psiće je odbacio vukovarski pedijatar Dražen Karnaš koji je psiće do obala Vuke donio na Badnjak oko 9 sati ujutro. Prema riječima osobe koja je svjedočila tome, i koja je kako je rekla spremna svjedočiti i na sudu, nakon što ih je odbacio doktor se okrenuo i otišao.

„Vidjela sam doktora kako hoda i u ruci nosi vrećicu. Čula sam neke zvukove koji su mi izgledali kao mijaukanje. Kada se on okrenuo i otišao otišla sam na to mjesto gdje sam pronašla tri odbačena psića stara tek dva – tri dana“, rekla je medijima ova Vukovarka koja želi ostati anonimna.

O svemu je odmah izvijestila i aktiviste za zaštitu životinja ali i policiju koja je izašla na mjesto događaja. Psići su pokupljeni i zbrinuti, a kako doznajemo od aktivistice jedan od psića je i uginuo. Kaže i kako su probali stupiti u vezu s obitelji Karnaš s ciljem da preuzmu kuju Lolu kako bi ona mogla dalje hraniti svoje štence. Kaže i kako u tome nisu uspjeli ali da će ustrajati jer se radi o kuji koja je 2011. godine udomljena kada se Karnaš obvezao da će je kastrirati.

Prozvani vukovarski pedijatar javio se novinarima i tom prilikom samo kratko rekao kako za sada ne želi komentirati cijeli slučaj. Zato iz policije navode kako istraga ovoga slučaja traje i dalje.

„Psići su zbrinuti. Policija ima saznanja o osobi koja bi mogla biti odgovorna za taj slučaj. Sve je prijavljeno i nadležnom Državnom odvjetništvu“, rekao je glasnogovornik PU Domagoj Džigumović.