Traži se aviotretiranje komaraca na području Grada Otoka

Foto: Grad Vukovar

OTOK, Najezda komaraca širom Vukovarsko – srijemske županije pravi građanima ogromne problem u svakodnevnom radu ali i onemogućuje normalan život u vrijeme kada bi se moglo izaći na ulicu, prošetati, sjesti u neki kafić… Pri tome općine i gradovi na različite načine se bore s ovom najezdom. Netko od njih na suzbijanje komaraca daje više, a netko pak manje sredstava.

Tim povodom oglasio se i Klub vijećnika Domovinskog pokreta Grada Otoka koji su se pismeno obratili predsjedniku Gradskog vijeća Grada Otoka Stjepanu Topaloviću. U dopisu stoji kako su primorani reagirati s obzirom na brojne pritužbe građana Otoka te traže žurno djelovanje kako bi se suzbila najezda komaraca.

“Neshvatljivo je da je do sada provedeno tek jedno tretiranje, a u ovoj godini postoje idealni uvjeti za za razvoj i razmnožavanje komaraca. Molimo da nas izvijestite o planiranim aktivnostima i da čim prije osigurate provođenje suzbijanja ličinki i odraslih jedinki komaraca kako s tla tako i uključivanjem aviotretiranja na cijelom području Otoka i Komletinaca”, stoji u dopisu kojega potpisuje gradski vijećnik Slavko Grgić.