Županija i Općina Negoslavci dobro surađuju kako u realizaciji projekata, tako u zajedničkom rješavanju problema

Foto: VSŽ

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođenom županom Damirom Dekanićem boravilo je u radnoj posjeti Općini Negoslavci čiji je načelnik, Dušan Jeckov dosadašnju suradnju s Županijom ocijenio korektnom.

Po njegovim riječima, Općina Negoslavci sufinancira kupnju kuće mladim bračnim parovima te su općinske vlasti kroz poticaje poduzetnicima i obrtnicima pomogli otvaranje 15 novih obrta.  „Razgovarali smo o određenim zajedničkim projektima koje nam je Vukovarsko-srijemska županija financirala, od kojih su neki uređenje centra općine i nerazvrstanih cesta, a velika stručna i tehnička podrška u njihovom realiziranju nam je Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije. Osim toga, razgovarali smo o programima ruralnog razvoja i onima prekogranične suradnje, odnosno o svemu onome što potencijalno može poboljšati uvjete života naših stanovnika“, rekao je Jeckov.

Da je suradnja vrlo dobra potvrdio je i župan Dekanić.

„Imamo niz projekata koje zajedno realiziramo i niz problema koje nastojimo zajedno riješiti, vezanih uz komunalnu infrastrukturu te izgradnju školske sportske dvorane. Županija je financirala projektnu dokumentaciju potrebnu za izgradnju dvorane, a pomoć će se nastaviti i za samu izgradnju. Naravno, sve to ovisi o natječaju koji će, nadamo se, uskoro biti objavljen i o uvjetima koji su propisani“, istaknuo je župan dodavši kako su pričali i o problemima koji postoje u općini, najviše vezane uz demografiju, potencijalnu izgradnju područnog dječjeg vrtića i komunalni dio.

Nakon sastanka, obišli su neke od realiziranih projekata, kao i one koji su trenutno u tijeku na području Negoslavaca. Uz župana, sastanku su nazočni bili zamjenici župana Franjo Orešković i Srđan Jeremić, pročelnik Ureda župana Marko Dikonić, ravnateljica županijske Razvojne agencije Zrinka Čobanković te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić.