Započelo ljetovanje vukovarskih umirovljenika u Bizovcu

Foto: osijek031.com

VUKOVAR, Zamjenici gradonačelnika Marijan Pavliček i Ivana Mujkić poželjele su prvoj grupi vukovarskih umirovljenika sa 60 i više godina starosne dobi sretan put i ugodan boravak na izletu u Bizovačkim toplicama. Svakoga utorka organiziran je izlet za 200 umirovljenika koji i ove godine imaju mogućnost besplatnog odlaska na jednodnevni izlet u Bizovačke toplice kako bi se osvježili i družili s umirovljenicima iz drugih mjesta, poručili su iz Grada Vukovara.

Ljeto u Bizovcu je organizirano je utorkom kada je u Bizovačkim toplicama dan umirovljenika. Gotovo 2000 vukovarskih umirovljenika imat će priliku ovoga ljeta posjetiti Bizovac, uživati u ljekovitim svojstvima vode, družiti se, socijalizirati i brinuti o svom zdravlju.

“Želim izraziti svoje zadovoljstvo što je i ove godine Grad Vukovar i ove godine osigurao 100 000 kuna za besplatan jednodnevni izlet naših umirovljenika u Bizovačke toplice. Očekujemo kako će od 1500 do 2000 umirovljenika tijekom srpnja, kolovoza i početkom rujna koristiti ovo pravo. Radi se o osobama starijim od 60 godine koje žive na području gradaVukovara i na ovaj način želimo im podići kvalitetu života. Zbog niskih mirovina brojni si umirovljenici ne mogu priuštiti odlazak na more pa tijekom ljetnih mjeseci će moći naći svoje osvježenje u Bizovačkim toplicama. Ove godine umirovljenici participiraju s 10 kuna što se tiče plaćanja ulaznica no i to je u dogovoru sa samim umirovljeničkim udrugama jer na taj način ovaj je cjelokupni projekt mnogo ozbiljniji i puno je manji broj ljudi koji u tome slučaju odustaju kada se prijave. Vjerujem kako će i ove godine do 2000 umirovljenika iskoristiti ovo parvo, a moram spomenuti kako pored ovoga Grad Vukovar umirovljenicima osigurava i besplatan prijevoz te božićnice kako bismo na taj način jednoj od najranjivijih skupina dali do znanja kako su prioritet,” rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.