NK Lovor, Sloga (B) i Posavac prvaci drugih županijskih nogometnih liga

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, Završena su nogometna natjecanja i u drugim županijskim ligama na području Vukovarsko – srijemske županije. Po završetku se može reći kako su titule prvaka osvojile momčadi od kojih se to i očekivalo, odnosno one koje su i igrački bile najkvalitetnije i najspremnije.

Krenimo s 2.ŽNL NS Županja gdje je NK Posavac iz Posavskih Podgajaca ubjedljivo osvojio titulu prvaka i tako se ponovno plasirali u 1.ŽNL. O premoći momčadi iz Posavskih Podgajaca govori i činjenica da su u odigranih 16 kola zabilježili 13 pobjeda i 3 neodlučena rezultata uz gol razliku 59:14. NK Posavac je osvojio 42 boda dok je drugoplasirana momčad NK Jadran iz Gunje osvojila 25 bodova.

Niti u 2.ŽNL NS Vukovar nije bilo previše dvojbe. NK Sloga iz Borova je premoćno osvojila prvo mjesto i tako se plasirali u viši rang natjecanja. NK Sloga je u 21 odigranom kolu zabilježila samo po jedan poraz i neodlučen rezultat te čak 19 pobjeda. Imali su 58 osvojih bodova, što je premoćno u odnosu na 36 bodova koliko je osvojila momčad NK Hajduka iz Bapske koja je zauzela drugo mjesto. Gol razlika NK Sloge bila je nevjerojatnih 83:16. Ovakav rezultat NK Sloge niti ne čudi kada se zna da je ona spoj igrača koji su igrali 3., 2. pa i 1. Ligu. Najveća borba u 2.ŽNL NS Vukovar vodila se opstanak gdje su se do zadnjeg kola borile čak četiri momčadi. Na kraju je posljednje mjesto osvojila momčad NK Radničkog iz Vukovara. Međutim, prema nekim najavama to ne mora značiti da že NK Radnički od jeseni igrati 3.ŽNL jer se sve glasnije priča o mogućem spajanju 2. I 3. ŽNL NS Vukovar. Konačna odluka će se saznati ubrzo.

U 2.ŽNL NS Vinkovci prvo mjesto je osvojila momčad NK Lovora iz Nijemaca i tako se poslije više godine ponovno vratili u elitni rang natjecanja županijskog nogometa. NK Lovor je u 22 kola osvojio 57 bodova, odnosno četiri boda više od drugoplasirane momčadi NK Mladost iz Privlake. I NK Lovor je okupio kvalitetnu momčad koja je tijekom zime dodatno pojačanja tako da ovaj rezultat i ne iznenađuje. U jesenjem dijelu prvenstva priključak je držala i momčad NK Vidor Matijević ali su u proljetnom dijelu posustali. Posljednje mjesto u 2.ŽNL NS Vinkovci zauzela je momčad NK Lipovca sa svega 14 osvojenih bodova.