“Vukovarsko svjetlo mira” krenulo put Zagreba

VUKOVAR, “Vukovarsko svjetlo mira” predano je danas u Pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru članovima Kluba veterana 148. brigade Hrvatske vojske Zagreb, koji već godinama u Zagrebu organiziraju obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

“”Vukovarsko svjetlo mira” nosimo u Zagreb i s njega ćemo 17. studenoga, u sklopu naše akcije “I reći ću vam još jednu stvar: Zapamtite Vukovar” upaliti brojne lampione i svijeće koje svake godine postavljamo s obje strane, duž 4,5 kilometara duge, Ulice grada Vukovara”, kazao je u ime Kluba veterana 148. brigade HV-a Ivan Samardžija.

Zagrebačke branitelje dočekao je i pozdravio vukovarski gvardijan i župnik fra Ivica Jagodić napomenuvši kako se “Vukovarsko svjetlo mira” pali s uskrsne svijeće iz vukovarske Župne crkve sv. Filipa i Jakova.

“Prekrasno je svake godine vidjeti Ulicu grada Vukovara u Zagrebu, obasjanu s tisućama svijeća, a znamo da se iza svake svijeće nalazi čovjek koji se moli za duše preminulih”, kazao je fra Jagodić.

Primopredaja “Vukovarskog svjetla mira” upriličena je u sklopu obilježavanja 25. obljetnice stradanja Vukovara u Domovisnkom ratu i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. koja se održava pod geslom “Vukovar, mjesto posebnog pijeteta”.

Đuro Karalić

Foto: Đuro Karalić