Otvoren Studentski dom Leopold, osiguran smještaj za 108 studenata

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Presijecanjem vrpce otvoren je Studentski dom Leopold u Vukovaru u čiju izgradnju je uloženo oko 23 milijuna kuna. Kako je rečeno na svečanosti organiziranoj tim povodom dom ima ukupno 108 ležajeva podijeljenih u jednokrevetne i dvokrevetne sobe. Po riječima Željka Sudarića, dekana Veleučilišta Lavoslav Ružička, sobe su klimatizirane, svaka ima svoju kupaonicu, a opremljene su i sa mini kuhinjom i televizorom. Studenti će imati na raspolaganju informatički kabinet, zajedničke i uredske prostorije, praonicu i glačaonicu rublja… Imaju WiFi, električni bicikle, solarnu elektranu… Istakao je i kako će Studentski dom biti od velikog značenja za Vukovar ali i cijelu županiju.

„S njim ćemo povećati konkurentnost, a studentima ćemo omogućiti standard kakav zaslužuju. Potpisali smo ugovor za izgradnju studentske kuhinje i dodatnih sportskih sadržaja u okviru doma, a uskoro će krenuti i radovi na obnovi i prenamjeni Radničkog doma“, rekao je Sudarić.

Napomenuo je i kako veleučilište trenutno ima oko 900 studenata kao i da je dom popunjen 50 posto te da će idućeg tjedna biti raspisan novi natječaj za popunu doma.

Svečanosti otvorenja Studentskog doma nazočila je i ministrica znanosti i obrazovanja u Vladi RH Blaženka Divjak koja je rekla i kako među vojvođanskim Hrvatima postoji veliki interes za studiranjem u Vukovaru.

„Početak rada Studentskog doma predstavlja važan element za razvoj grada i on će biti dio koji će mladim ljudima ponuditi dobre prilike za razvoj“, rekla je Divjak.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava kazao je kako će studenti imati hotelski smještaj na raspolaganju te podsjetio da je još 2007. godine objekt Studentskog doma uvršten u Urbanistički plan grada, a da je godinu dana poslije kupljeno i zemljište gdje je dom izgrađen.