Kao rezultat vještačenja bivšem županu Dekaniću oduzeta vozačka dozvola na mjesec dana

Foto: PU vukovarsko - srijemska

Bivšem vukovarsko-srijemskom županu Damiru Dekaniću izrečena je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec kao rezultat vještačenja kojim je utvrđeno kako je u trenutku prometne nesreće, 19. lipnja na vinkovačkoj obilaznici, koncentracija alkohola u krvi bivšeg župana iznosila najmanje 0,86 g/kg, a u krvi 29-godišnjaka, također sudionika nesreće, najmanje 2,13 g/kg.

Istodobno, 29-godišnjaku zabranjena je vožnja na tri mjeseca.

Prometna nesreća koju je, kako navodi policija, izazvao Damir Dekanić i u kojoj  je pet osoba lakše ozlijeđeno i nastala je materijalna šteta, dogodila se 19. lipnja u večernjim satima na južnoj vinkovačkoj obilaznici kojom je Dekanić vozio automobil u smjeru Jarmine.

Dolaskom do dijela ceste gdje se obavljaju radovi, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste, gustoći prometa i vidljivosti te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila “peugeot” vinkovačke registracije koji je ispred njega vozio 29-godišnjak. On je u to vrijeme u krvi imao 2,12 ‘promila’ alkohola i nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Automobil 29-godišnjaka odbačen je unaprijed te je udario u stražnji dio “citroena“ kojeg je u koloni vozila zaustavio 30-godišnjak, čiji je automobil udario u stražnji dio “opela”, također vinkovačke registracije, kojeg je ispred semafora zaustavio 58-godišnji vozač.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 30-godišnji vozač i troje putnika u njegovom automobilu (31-godišnjakinja i dvoje djece) te 29-godišnji vozač, a liječnička pomoć im je pružena u vinkovačkoj bolnici.

Nakon što je prouzročio prometnu nesreću Dekanić je sutradan podnio ostavku na dužnost župana Vukovarsko-srijemske županije na kojem ga do lokalnih izbora s ovlastima župana mijenja njegov zamjenik, Franjo Orešković.