Hrvatski radio Županja u slavljeničkom raspoloženju obilježio 55 godina od osnutka

Foto: Đuro Karalić

Izložbom fotografija te prigodnim druženjem sadašnjih i bivših zaposlenika, Hrvatski radio Županja obilježio je danas 55 godina od osnutka uz poruku kako je za budući uspješan rad nužna prilagodba novim medijskim trendovima, ali u ulaganja u opremu i materijalna prava zaposlenika.

“Kada kada palimo 55 svjećica na radijskoj torti, ponosni smo na našu radijsku priču koja je započela na današnji dan prije 55 godina. Sve je započelo u okviru tadašnjeg Narodnog sveučilišta, a misija radija je i onda bila informirati slušateljstvo o svim važnim zbivanjima”, kazala je direktorica radija Branka Galović-Dabić.

Po njezinim riječima, bilo je i teških vremena u kojima je uloga radija kao najbržeg medija uvijek dolazila do izražaja i bila od posebno velikog značaja.

“Ponosni smo da nas slušatelji i danas uvažavaju i prate, a da bi ih zadržali moramo ulagati u nove tehnologije, raznovrsnost programa, prilagođavati se medijskim trendovima kako bi ostalo relevantni i aktualni”, kazala je Branka Galović-Dabić dodajući kako među građanima Županje nikada nije bilo dileme treba li ili ne treba Hrvatski radio Županja.

Gradonačelnik Županje Damir Juzbašić u prigodnom je obraćanju najavio daljnja ulaganja u Radio rekavši kako je Hrvatski radio Županja neodvojiv od tkiva svakog Županjca te njegov značaj i uloga nikada nisu, niti će biti upitni.

“Jeste da je Hrvatski radio Županja dioničko društvo s ograničenom odgovornošću, ali mi nismo maćeha i gledamo jednako na Radio kao što gledamo na Muzej ili Knjižnicu. Nemala sredstva od oko 40.000 eura uložit ćemo u daljnji razvoj Radija kako bi proširili njegovu slušanost i doseg radijskog emitiranja”, najavio je Juzbašić.

U sklopu obilježavanja 55. obljetnice, u predvorju zgrade u kojoj se nalazi Radio, otvorena je izložba fotografija “Naših 55 godina”.