VUKOVARSKI SDP: U Gradu se radi slabo i nedovoljno

VUKOVAR, Gradska organizacija SDP-a Grada Vukovara ukazala je na konferenciji za novinare rezultate Izvješća o izvršenju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2015. godinu.

„Ukupno izvršenje spomenutog programa je 15 posto što je ne samo nedovoljno, nego se usuđujemo reći i sramotno. Građanke i građani Vukovara žele realizirane projekte, bez obzira na okolnosti koje otežavaju njihovu realizaciju. Iz materijala za tu točku dnevnog reda razvidno je da je samo 7 posto iskorištenih prihoda, što znači da gradska vlast nije imala pripremljenu projektnu dokumentaciju i bila uporna u povlačenju sredstava te da su planiranja napuhana i nerealna, na što smo upozoravali i prije godinu dana“, rekla je gradska vijećnica Biljana Gaća ukazujući kako je u isto vrijeme realizirano samo 15 posto planiranih radova.

Na istoj konferenciji prozvali su i predsjednika Gradskoga vijeća Igora Gavrića (HDZ) rekavši kako on pri radu ne poštuje poslovnik te im onemogućava normalan rad.

„Izražavamo nezadovoljstvo vođenjem sjednica Gradskog vijeća od strane predsjednika Igora Gavrića čije je neprofesionalno i nedemokratsko ponašanje postalo učestalo iz sjednice u sjednicu. Predsjednik Gradskog vijeća na vrlo izravan način ugrožava rad vijećnika SDP-a ne dozvoljavajući nam da slobodno iznosimo svoje stavove i mišljenja. Prekida nas i daje opomene bez argumenata te na taj način otežava, a sve češće i onemogućuje naš rad. Nepoznavanje Poslovnika i iznošenje stavova i mišljenja s kojima se on ne slaže, nisu i ne smiju biti razlozi da onemogućuje iznošenje istih“, rekao je predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak.

Komentirajući prozivke Gavrić je rekao kako je iznenađen ovim prozivkama te da odgovorno i savjesno ispunjava svoju dužnost.

„Prema vijećnicima SDP-a i HNS-a sam bio toliko korektan da sam im ustupio i svoj ured predsjednika Gradskog vijeća na korištenje. Od kada obnašam funkciju predsjednika vijeća dajem svim vijećnicima prostora no uvijek upozoravam da se drže teme. Zadnjih šest mjeseci vijećnici SDP-a i HNS-a, ovdje mislim na Biljanu Gaću (SDP) i Nenada Bučka (HNS), neprestano ometaju sjednice i svojim ponašanjem omalovažavaju rad Gradskog vijeća, a to nije njihov posao niti to građani od njih očekuju“, rekao je Gavrić.

IVAN MATIĆ