Vukovarski HDZ i Domovinski pokret obilježili 22. obljetnice od smrti dr. Franje Tuđmana

Foto: GO HDZ Vukovar

VUKOVAR, Podno biste dr. Franje Tuđmana na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru danas je povodom 22. obljetnice smrti prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana izaslanstvo Domovinskog pokreta zapalilo svijeću.

„Na ovaj smo se način prisjetili najveće ličnosti u novijoj hrvatskoj povijesti, čovjeka koji je tada na krilima hrvatskog naroda, želje i volje za slobodnom Hrvatskom, poveo hrvatski narod kroz uspješnu borbu temeljem koje smo dobili ono o čemu smo godinama sanjali, a to je slobodna hrvatska zemlja“, rekla je Ivana Mujkić.

Foto: Domovinski pokret

Podsjetila je i na neke oduke prvoga hrvatskog predsjednika, poput one o mirnoj reintegraciji hrvatskog Podunavlja, napominjući kako Hrvatsku danas treba graditi po uzoru na nekadašnja vremena, ali u jednom drugačijem smislu, kroz gospodarski napredak, kroz brigu o našim najmlađima, kroz brigu o tome da svima onima koji žele ovdje ostati…

Povodom 22. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana i osnivača Hrvatske demokratske zajednice vijence su podno biste na Trgu Republike Hrvatske u središtu grada  položili i svijeće zapalili članovi gradske organizacije HDZ-a i Zajednica žena „Katarina Zrinski”.

„Poklonili smo se sa trajnom zahvalnošću za sve što je učinio, ne samo u stvaranju slobodne, suverene i samostalne Republike Hrvatske, nego i u vraćanju u pravne i ustavnopravne okvire, odnosno povratak u grad Vukovar kroz mirnu reintegraciju. Kako vrijeme prolazi vidi se sva veličina i mudrost, ne samo vođenja i donošenja ključnih odluka nego i svega onoga što smo kroz stotine godina čekali, a to je stvaranje slobodne i samostalne Republike Hrvatske“, rekao je Mažar.