Dekanić: Naš štand će “oslikati” našu županiju

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VINKOVCI, Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić održao je danas radni sastanak s njemačkim izaslanstvom, na čelu s Andreasom Raabom koordinatorom Dunavsko – savske suradnje. Na sastanku se razgovaralo na temu nastupa naše županije na Dunavskom festivalu koji se u Bavarskom gradu Straubingu održava slijedeće godine. Na sastanku se razgovaralo o broju izlagača, te proizvodima i kulturno umjetničkom programu kojim će se naša županija predstaviti na Festivalu. 

„Naš štand će „oslikati“ našu županiju, kako ponudom autohtonih proizvoda, tako i prezentacijom tradicijske kulture ovoga kraja“, rekao je Dekanić. 

Andreas Raab izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom te je naglasio kako je riječ o tradicionalnom  festivalu koji okuplja veliki broj turista iz cijele Europe.

„Nadam se kako će se Vukovarsko – srijemska županija, kao i do sada, istaknuti svojom bogatom kulturnom ali i gastronomskom ponudom“, rekao je Raab.

Inače, Dunavski festival je tradicionalna manifestacija koja se u Bavarskom gradu Straubingu održava od 1998. godine. Tijekom deset dana, koliko Festival traje, posjeti ga oko 300 tisuća turista iz Europe i svijeta.  U okviru Festivala naši će predstavnici dobiti i priliku za sudjelovanje na gospodarskom forumu Dunavsko – savske suradnje, koji svake druge godine okupi više tisuća europskih poduzetnika, te tako dobiti priliku za predstavljanje gospodarskih potencijala naše županije.