Početna konferencija projekta „Izrada projektno – tehničke dokumentacije Transportno – logističkog centra Vukovarsko – srijemske županije“

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VINKOVCI, U organizaciji Vukovarsko – srijemske županije danas je održana početna konferencija u sklopu projekta „Izrada projektno – tehničke dokumentacije Transportno – logističkog centra Vukovarsko – srijemske županije“.

„Dolaskom na mjesto župana zatekao sam dosta projekata koji su u tijeku. S nekima sam zadovoljan, a s nekima baš i ne. Ovo je jedan od onih projekata za koje mislim da ima itekako smisla jer može biti strateški. Rečeno je da će u roku od dvije godine plan te rekonstrukcije biti gotov, a kada to bude završeno ovo će biti krucijalan projekt“, rekao je Dekanić.

Dodao je kako je poznato da imamo problem pruge sa dionicom od Vinkovaca do Okučana, te svim snagama nastojimo potaknuti njenu rekonstrukciju. Prema njegovim riječima sama pozicija Centra u Vinkovcima je izuzetno dobra jer otvara prostor za puno djelatnosti. Tvrdi kako je Vukovarsko – srijemska županija svojom brzom reakcijom i izlaskom s jednim ovakvim projektom zauzela poziciju koju su priželjkivale i mnoge druge županije.

„Velika odgovornost leži na izrađivaču projekta, ali i svima nama kako bi taj projekt polako proširivali, pa stoga pozivam na suradnju sve dionike koji učestvuju njegovoj izradi“, rekao je Dekanić.

Inače, namjena Centra obuhvaća zonu za obavljanje logističko-distribucijskih i proizvodnih djelatnosti. U njoj se planira pružiti sve potrebne aktivnosti kako za distribuciju tako i mogućnosti skladištenja robe. Dio površine Centra sadržavati će i komunalno opremljene građevinske parcele koje će biti ponuđene zainteresiranim poduzetnicima koji će na njima onda moći obavljati proizvodno -prerađivačke i uslužne djelatnosti. Projekt za cilj ima povećati i doprinijeti stvaranju povoljnog poduzetničkog okruženja što će nastavno potaknuti razvoj grada Vinkovaca, ali i cijele županije.