Policija s vinkovačkim srednjoškolcima obilježila Međunarodni dan ljudskih prava

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijske službenice za prevenciju PU vukovarsko-srijemske, sudjelovale su u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci na obilježavanju Međunarodnog dana ljudskih prava, koji se obilježava svake godine 10. prosinca, na dan kada je potpisana Opća deklaracija Ujedinjenih naroda o ljudskim pravima. Tada je prvi put u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na život, slobodu i osobnu sigurnost bez ikakvih razlika.

Srednja strukovna škola Vinkovci, ovim događanjem završila je kampanju #16danaaktivizma, koja je započela 25. studenoga na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a u sklopu koje kampanje su se na prethodni poziv škole aktivno uključile i policijske službenice za prevenciju PU vukovarsko-srijemske.

Što su ljudska prava? Zašto su važna? Tko štiti naša prava i slobode? Koja su naša prava, a koje su naše obveze?  Na ova i brojna druga pitanja u sklopu radionice na kojoj su aktivno sudjelovali učenici predstavnici razreda u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci, odgovore su ponudili  izlagači i to ispred PU vukovarsko-srijemske, policijska službenica za prevenciju Marina Škarica te Andrijana Dujmić, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije dok su  predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci, s učenicima proveli kratku radionicu, kojom su ispitali stavove mladih o ljudskim pravima. Radionicu je vodila Tena Galić, referentica socijalnih djelatnosti za rad s mladima i volonterima iz Crvenog križa Vinkovci.