Vukovarski HDSSB traži smjenu direktorice Turističke zajednice Grada Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Predsjednica vukovarskog HDSSB-a Slavica Jelinić kaže kako na mjesto direktora/ice ureda Turističke zajednice Grada Vukovara treba doći nova osoba koja ima viziju razvoja turizma. U priopćenju za javnost Jelinić kaže i kako bi nova čelna osoba vukovarskog turizma trebala stvoriti uvjete privlačenja i zadržavanja gostiju kao i animiranja njihovog noćenja  potrošnje u gradu.

„HDSSB Vukovar nema ništa protiv sadašnje direktorice osobno, nego ima protiv dugogodišnjeg nerada vukovarske Turističke zajednice, koja pod njezinim dugogodišnjim vodstvom nije ostvarila nikakve efekte te koja navodi da su slaba točka svi ostali samo ne Turistička zajednica Vukovar. Ured Turističke zajednice u Vukovaru ne funkcionira kako treba“, ističe Jelinić.

Prema navodima iz HDSSB-a taj ured mora raditi na suradnji i interakciji  obrtnika, ugostitelja, OPG-ovaca, razvijati nove atrakcije, nove proizvode, provoditi agresivniju promociju, koristiti web tehnologiju, organizirati prepoznatljive manifestacije i evente koji će biti razlog dolaska gostiju u Vukovar.

„Turistička zajednica u Vukovaru nije se dovoljno angažirala na izvršavanju osnovnih zadataka. Nemamo  postavljane panoe dobrodošlice na ulazu u Vukovar sa kontaktom TZ-a, imamo dotrajali i zastarjeli plan grada, neuređenu gradsku plažu, ne osmišljavaju se kvalitetni sadržaji, nove manifestacije, eventi, festivali, natjecanja koja će rezultirati dolaskom i noćenjem gostiju. Nedovoljno se radi na davanju informacija i promociji Vukovara putem interneta, Turistička zajednica Vukovar nema uopće sadržaj na društvenim mrežama (Facebook, Youtube, Twiter), a da ne govorimo o mailing listama, newsletteru, brošurama, reportažama, centralnom kalendaru događanja, on-line promociji na web stranicama, bannerima, oglasima, display reklamama i dr.“, kaže Jelinić.

Smatra i da Turistička zajednica Vukovar treba biti nositelj ili partner u izradi i realizaciji projekata za EU fondove posebice projekata koji se odnose na javnu turističku infrastrukturu. Prema riječima Jelinić sa svim navedenim i na temeljima pozitivnih primjera rada susjednih turističkih zajednica Baranje potrebno je krenuti što prije, a za to je potrebno novo vodstvo Turističke zajednice Vukovar.

IVAN MATIĆ