Penava: SDP nije u stanju prepoznati interese Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Povodom priopćenja kojega je GO SDP-a Vukovara uputio medijima na temu političkog kadroviranja u Lučkoj upravi Vukovar, oglasio se vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poručivši kako u SDP-u nisu u stanju prepoznati interes grada Vukovara, prenosi hrv.hr.

“Upravno vijeće Lučke uprave Vukovar temeljem provedenog javnog natječaja odabralo je najkvalitetnijeg kandidata koji osim toga ima i prebivalište u gradu Vukovaru, magistra elektrotehnike s 8 godina radnog iskustva u Luci Vukovar. Radi se o čovjeka koji je tu zasnovao obitelj i koji živi među nama jer voli svoj grad.Žalosti me što kolegama iz GO SDP-a to nije po volji te u svom sljepilu nisu u stanju progledati i prepoznati interese Vukovara”, navodi Ivan Penava.
Vukovarskim SDP-ovcima spočitava da su “šutjeli u vrijeme trajanja mandata Vlade g. Zorana Milanovića kada su na mjesta ravnatelja ustanova i agencija dovođeni nestručni ljudi koji nisu iz Vukovara, šutjeli su kada su s tih mjesta sklanjani Vukovarci, šutjeli su kada su s vodećih mjesta u tvrtki Borovu d.d. smijenjeni naši sugrađani, a dovedeni građani iz nekih drugih gradova. Cijelo vrijeme su šutjeli jer se nisu smjeli zamjeriti predsjedniku svoje stranke i Vlade RH, g. Zoranu Milanoviću”.

“Sada, kada konačno stvari dolaze na svoje mjesto, SDP ne samo da se protivi dovođenju Vukovaraca na vodeća mjesta u Vukovaru, nego se u tom protivljenju služi neistinama i prešućuje činjenice. Naime, u vrijeme dok je čelu Lučke uprave Vukovar bila osoba koja nije iz Vukovara na snazi je bio pravilnik koji nije bio usklađen s Uredbom Vlade Republike Hrvatske o upravljanju i vođenju poslova lučkih uprava unutarnjih voda. Na taj način se namjerno ograničavao broj potencijalnih kandidata za ravnatelja što je odgovaralo užem krugu ljudi, ravnateljici koja nije iz Vukovara, ali izgleda i GO SDP-a Vukovar, kojemu bi zbog svega valjalo možda promijeniti ime u SDP Osijek, ili barem SDP Vukovar-Osijek”, navodi se u priopćenju vukovarskog gradonačelnika.