Primanje najuspješnijih sportaša iz Vukovara

Foto: Hrvatski radio Vukovar

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava uručio je najuspješnijim sportašima grada kao i njihovim trenerima priznanja za ostvarene sportske rezultate odnosno priznanja za izniman doprinos u razvoju sporta u gradu Vukovaru u 2016. godini. Tijekom kratke svečanosti Penava je rekao kako rezultatima koji su ostvareni tijekom 2016. godine moramo biti zadovoljni.

Kad govorimo o brojkama treba reći da smo u protekloj godini za sportske klubove u gradu Vukovaru izdvojili 5 milijuna kuna. Osnova svega je uključenost u sport što je većeg broja male djece te građana u rekreativno bavljenje sportom. Trudimo se i težimo tome da novac koji ulažemo u sport ne ode u vjetar, nego da on ostane trajna vrijednost gradu Vukovaru“, rekao je Penava.

Podsjetio je kako su gradske vlasti uložili značajna sredstva u gimnastičku dvoranu kao i da su ugostili nedavno predstavnike Atletskog saveza Hrvatske gdje se došlo do vrijedne donacije tako da će Vukovar iduće godine dobiti atletsku stazu. Isto tako uskoro se očekuje otvaranje bazena.

Priznanje za ostvarene vrhunske sportske rezultate u 2016. godini primili su: Članice Gimnastičkog kluba Vukovar: Monika Zovko, Miljana Poznanović, Gabrijela Dudić i Tea Stojšić, Članovi Karate kluba Vukovar 91: Alen Rubčić, Davor Macura, Ivan Draganić i Karlo Kalanj te Članice Kluba dizača utega Vukovar: Nataša Dermiček, Barbara Topolovec, Lucija Gračanin i Ana Crnjac.

„Imamo puno razloga za zadovoljstvo, bit ćemo vjetar u leđa svim našim klubovima, a pogotovo klubovima koji ulažu znanje, vještine, trud i rad kako bi angažirali što veći broj građana, osobito najmlađih da budu u sportu i bave se istim. Svima čestitam na uspjesima u ovoj godini sa željom da u 2017. godini ostvare još bolje rezultate osobito najmlađi sportaši“, rekao je Penava.

Najuspješnijim sportašima dodijeljena su novčana sredstva u iznosu od 500 kuna, a trenerima u iznosu od 1.000 kuna. Grad Vukovar uskoro će posjetiti i osvajači olimpijskih medalja Sandra Paović i Damir Martin.