Vukovar: Domaćini najbolji na međunarodnom turniru u pikadu za slijepe osobe

????????????????????????????????????

VUKOVAR, Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa u vukovarskom hotelu Lav održan je humanitarni, treći po redu Međunarodni turnir u pikadu za slijepe osobe na kojem je prvo mjesto osvojila ekipa slijepih i slabovidnih iz Vukovara.

U natjecateljskom dijelu turnira sudjelovalo je šest ekipa slijepih i slabovidnih osoba iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, kao i ekipa Lions kluba Vukovar koji je bio i organizator natjecanja.

Drugo mjesto pripalo je ekipi iz Tuzle, dok se s brončanim odličjem kući vraća ekipa iz Novog Sada. Vinkovci su bili 4., Celje 5., a posljednja ekipa iz Beograda.

Tijekom prijepodneva u pješačkoj zoni u središtu grada bio je postavljen štand gdje su slijepe i slabovidne osobe iz VSŽ osobe izložile pomagala s kojima se služe u aktivnostima svakodnevnog života te suvenire od keramike koje sami izrađuju.

 „Obilježavanjem Međunarodnog dana bijelog štapa želja nam je bila senzibilizirati javnost o problemima s kojima se susreću slijepe osobe u svakodnevnom životu, pokušati pridonijeti rješavanju istih te pokazati kako su i oni, iako osobe s invaliditetom, punopravni članovi naše zajednice”, istaknula je Kristina Glumac, predsjednica vukovarskih Lionsa.

Nakon uručenja odličja i pehara uslijedilo je zajdničko druženje uz prigodni domjenak.

Đuro Karalić

Foto: Lions klub Vukovar