Vukovarski gimnazijalci Međunarodni dan volontiranja pretvorili u Tjedan volontiranja

Foto: Gimnazija Vukovar

VUKOVAR, I Gimnazija Vukovar obilježila je Međunarodni dan volontiranja s tim da su gimnazijalci u sklopu programa Škole ambasadora Europskog parlamenta odlučili taj dan pretvoriti u Tjedan volontiranja.

Kroz cijeli tjedan učenice ambasadorice aktivno su se uključile u razne volonterske projekte. Tjedan su otvorili interaktivnom radionicom Abeceda volontiranja. Kroz edukativno predavanje i parlaonicu učenici su se informirali i razgovarali o volontiranju, njegovoj korisnosti, mogućnostima i blagodatima. Interaktivno predavanje organizirali smo u suradnji s Info-centrom za mlade Vukovar i Gradskom knjižnicom Vukovar- odjel za mlade „Spajalica“.

Posjetili su i Dom za stare i nemoćne osobe Vukovar gdje su pomogli korisnicima u izradi božićnih čestitki. Djeca iz udruge “Vukovarski leptirići” uljepšala su im sredinu volonterskog tjedna svojom razigranošću i kreativnošću.

„Shvatili smo da je volontiranje potrebno posvuda oko nas i zbog toga nismo htjeli izostaviti učenike naše škole kojima je potrebna pomoć pri učenju. Četvrtak smo upravo iz tog razloga posvetili pomaganju našim učenicima kako bi što bolje savladali gradivo. “Instrukcijama u Gei” obuhvatili smo predmete poput  fizike, matematike i latinskog jezika te smo tako učenike na zabavan način pripremili za njihov test“, kažu gimnazijalci.

Volonterski tjedan završili su radom u Socijalnoj samoposluzi gdje su shvatili koliko je malo potrebno da bi nekoga potrebitog usrećili. Kažu i kako su ovom akcijom dobili veliki broj pozitivnih komentara i pohvala te da se nadaju da će se sljedeće godine volonterski projekti provesti u još više udruga i s još više učenika volontera