Vukovarski dizači juniori uspješni na prvenstvu Hrvatske

VUKOVAR, Klub dizača utega Vukovar, povodom obilježavanja 60 godina dizanja utega u Vukovaru, odlukom Hrvatskog dizačkog saveza (HDS), dobio je organizaciju ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske za natjecatelje do 20 godina na kojem su se domaćini okitili nizom titula i medalja.

Prvakinje Hrvatske postale su Nataša Dermiček do 48 kg i Lucija Gračanin do 63 kg u sve tri dizačke discipline i Ana Crnjac +75 kg u izbačaju sa 66 kg što su novi državni rekordi za U15 i U17. Druga mjesta i po tri srebra su osvojile Jelena Magdalena Topolovec do 48 kg i Mirela Čanak do 75 kg a i Lorena Matin +75 kg , dok su tri bronce pripale Barbari Topolovec do 58 kg i Loreni Matin.

Prvak Hrvatske je Dražen Vidić do 56 kg (tri zlata), Mario Rogić je osvojio tri srebra do 56 kg a Rado Bosić do 77 kg dva srebra, dok je Josip Džaja do 77 kg bio šesti a Zdenko Prokop do 85 kg peti.

Prije početka borbi s kilogramima u osvajanju ovogodišnjih titula i odličja, predsjednik HDS-a Damijan Krklec uručio je plaketu klubu za njegov jubilej i Milanu Kordiću za 50 godina rada u dizanju utega.

Đuro Karalić

Foto: Klub dizača utega Vukovar