“Aj tancujem” održana po deseti put u Iloku

ILOK, U Slovačkom domu u Iloku održana je priredba “Aj tancujem” na kojoj su se godišnjim nastupom predstavili članovi folklorne sekcije Slovačkog kulturno-prosvjetnog društva „Ljudevit Štur“ koje djeluje pri Matici slovačkoj Ilok.

Ovim se programom već deset godina javnosti predstavlja cjelogodišnja aktivnost folklorne sekcije i to folklornim programom, ali i foto dokumentarnom izložbom fotografija sa svih nastupa u godini do tada.

Inače, u 2016. godini, u rad folklorne sekcije “Ljudevita Štura” aktivno se uključilo ukupno 93 člana, a održano je 235 plesnih proba. Članovi sekcije nastupili su na više od 30 različitih folklornih događanja, a jedno od posebno značajnih je gostovanje na  poznatom festivalu slovačkog folklora „Janošíkovdukát“ u Češkoj.

U ime Matice slovačke Ilok i Slovačkog kulturno-prosvjetnog društva „Ljudevit Štur“ posebna priznanja za dvadesetogodišnji kontinuirani rad u folklornoj sekciji kojim su pridonijeli u očuvanju kulturnog identiteta Slovaka u Iloku dodjeljena su Jarmili Mudroh za rad s djecom u pripremi folklornih programa, Veri Miksad za skupljanje, održavanje i očuvanje narodnih nošnji te Verici Hrubik za šivanje i obnavljanje narodnih nošnji.

radio-ilok.hr/Đuro Karalić

Foto: Matica slovačka Ilok