U Vinkovcima započelo Državno prvenstvo školskih sportskih društava za učenike 5. i 6. razreda

Foto: Pixabay/JeppeSmedNielsen

U Vinkovcima je otvoreno Državno prvenstvo školskih sportskih društava za učenike 5. i 6. razreda osnovnih škola koje je okupilo gotovo tisuću mladih natjecatelja iz cijele Hrvatske. Na programu su natjecanja u malom nogometu, futsalu, odbojci, košarci, rukometu, graničaru i atletici, a mlade natjecatelje i njihove trenere pozdravili su vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.

“Nakon pandemije, a nadam se da će ovakva situacija potrajati što duže, lijepo je ponovo vidjeti ovoliko mladih na okupu”, rekao je župan Damir Dekanić kazavši kako je je Vukovarsko -srijemska županija već deseti put domaćin ovog državnog prvenstva, ovoga puta u Vinkovcima.

“Želim im da se dobro provedu, što bolje športske rezultate, te da nas i dalje prati glas „športske nacije“”, poručio je Dekanić.

„Velika je ovo stvar za Vinkovce i velika je čast pozdraviti gotovo tisuću mladih sportaša iz svih krajeva Hrvatske. Ponosni smo što su baš Vinkovci domaćin ovakvog natjecanja, a svim sudionicima želim puno sportske sreće i sportskog uspjeha i da u Vinkovcima sklope neka nova prijateljstva i kući odnesu samo najljepše uspomene”, kazao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić.

U ime Hrvatskog školskog sportskog saveza obratio se predsjednik Nikola Perković.