Vukovarski Allegro izdao novi singl „Prodao bi’ ja“

Foto: TS Allegro

VUKOVAR, Tamburaški sastav Allegro iz Vukovara izdao je novi singl „Prodao bi’ ja“, koji je premijerno prikazan 28. listopada na CMC televiziji, a ovih dana potpisali su i novi izvođački ugovor s diskografskom kućom Croatia Records.

Pjesmu potpisuju autori Krunoslav Nađ i Dalibor Zavođa, a za video spot zaslužna je Produkcija Nova uz režiju Marija Šuline, snimatelja Ivana Bilandžića i scenarista Alena Jakobovića, pojašnjavaju iz TS Allegro.

“Pjesmu smo kroz spot stavili u neko starije vrijeme koje prati uvijek aktualnu temu pjesme, odnose ljubavnika i njihovih obitelji, čije su uloge utjelovili Nikolina Benačić, Zdravko Šinjori i Željko Mandić. Izletište Gondola u Sotinu, obiteljska kuća Grgić iz Tovarnika i značajne lokacije Vukovara su se odlično uklopile u priču jer očuvanje tamburaške tradicije im je jako bitno, a usko su vezani i uz Vukovar, grad iz kojeg dolazimo”, navode članovi ovog tambuarškog sastava.

Osnovani su 2014. godine, a u proteklih nekoliko godina osvajači su brojnih nagrada i sudionici mnogobrojnih festivala i manifestacija. Osim kroz tamburaški sastav, zvuke tambure čuvaju i kroz folklor i orkestar Hrvatskog kulturnog-glazbenog društva „Dunav“ iz Vukovara.

Link za singl:
https://www.youtube.com/watch?v=ty6tiW1IMJ8