Osiguran upis novih generacija studenata na Studij drvne tehnologije u Vinkovcima

Vukovarsko -srijemska županija, Grad Vinkovci, Centar kompetencija d.o.o. i Fakultet šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu potpisali su danas, u Vinkovcima, u Maloj županijskoj vijećnici, ugovor i sporazum o nastavku suradnje, te upisu novih generacija studenata na Studij Drvne tehnologije u Vinkovcima. Ispred županije ugovor i sporazum je potpisao župan Damir Dekanić.

“Potpis ovog ugovora i sporazuma dolazi u pravo vrijeme, u vrijeme promjene vlasništva Spačve, vrijeme kada su se trendovi u drvnoj tehnologiji pokrenuli prema naprijed i tržište je željno educirane radne snage”, rekao je nakon potpisivanja župan Damir Dekanić.

Riječ je o ugovoru i sporazumu koji nastavak suradnje sa Fakultetom šumarstva osiguravaju za slijedećih osam godina, a kroz taj studij prostora nalaze ne samo mladi ljudi koji su tek završili srednju školu nego i svi oni koji već rade unutar drvnog sektora i žele se dodatno educirati, navode iz županijske uprave.

“U ovom trenutku svi oni mogu upisati tri godine, odnosno preddiplomski Studij drvne tehnologije u Vinkovcima, no na ovom području imamo potrebe i za šumarskim smjerom, pa smo već danas nastavili razgovore i u tom smjeru, dakle kako bi se i taj preddiplomski studij otvorio u Vinkovcima”, otkrio je Dekanić i dodao kako se bivša PIK-ova zgrada u središtu Vinkovaca već priprema kako bi u budućnosti mogla primiti studente.

U ime Centra kompetencija ugovor i sporazum je potpisao Bojan Balog, u ime Grada zamjenik gradonačelnika Josip Romić, dok je ispred Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu potpisnik bio Vjekoslav Živković, prodekan Drvno – tehnološkog odsjeka.

“Ovo potpisivanje sporazuma nam omogućava upis treće generacije studenata na Studij drvne tehnologije u Vinkovcima koja omogućuje kontinuitet obrazovanja inženjera drvne tehnologije”, istaknuo je prodekan Živković. Nakon završetka studija, kaže, studenti stječu naziv stručni prvostupnik – inženjer drvne tehnologije i svi su osposobljeni za rad u drvno-tehnološkim tvrtkama poput pilana, tvornica namještaja i slično.

“Iznimno je važno istaknuti kako smo u prvoj generaciji upisali 35 studenata, u drugoj punu kvotu -dakle 40 studenata, a interes postoji i dalje. Stoga se nadamo i da ćemo kroz nekoliko godina ostvariti i plan otvaranja šumarskog smjera ovdje u Vinkovcima”, poručio je Živković.