Kroz projekt Zaželi 261 žena osiguravao posao na dvije godine

Foto: Ivan Matić

LOVAS, S početkom iduće godine na području jedinica lokalne samouprave Lokalne akcijske agencije Srijem biti će raspisan natječaj u okviru kojega će biti zaposlena 261 žena na razdoblje od dvije godine. Najavljeno je to na konferenciji za novinare na kojoj je pojašnjeno kako se radi o projektu Zaželi – program zapošljavanja žena koji će u cijelosti biti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Predsjednik LAG-a Srijem Dragan Sudarević istakao je kako se radi o projektu vrijednome ukupno 36 milijuna kuna te da će biti provođen na području deset općina gdje djeluje LAG te naseljima Mirkovci, Sotin i Lipovača.

„Zaposlene žene će u sklopu projekta skrbiti o starim i nemoćnim osobama. Ukupno će svaka peta nezaposlena žena na području koje pokriva LAG dobiti kroz ovaj projekt dobiti posao“, istakao je Sudarević.

Koliki to značaj ima za općine govori i primjer Općine Lovas gdje će kroz ovaj projekt biti zaposleno 27 žena koje će skrbiti o o oko 150 korisnika.

„Samo vrijednim radom i suradnjom možemo do određenih rezultata što pokazuje i realizacija ovoga projekta“, rekla je Cirba.

Dodala je i kako je pisanje projekata i njihovo apliciranje postalo svakodnevno jer se samo tako može naprijed. Tako je samo u Općini Lovas tijekom 2017. godine realizirano 20-ak projekata vrijednih više od 10 milijuna kuna. Općinski proračun za 2017. godinu iznosi oko 2 milijuna kuna.