Ivan Penava: Odgovornost za nepovoljnu demografsku situaciju snose Milanović i Plenković

Foto: Ivan Matić

SPLIT, VUKOVAR, Nedavno izabrani predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava najavio je kako će se stranačko vodstvo angažirati na osnaživanju organizacija DP-a na terenu te da im je cilj osnažiti Domovinski pokret i dati mu novi zamah  kako bi hrvatskom narodu i građanima vratili vjeru u politiku i nadu da Hrvatska može i zaslužuje bolje. Bila je ovo prilika i da Penava progovori o nizu drugih tema s članovima DP-a. Između ostaloga osvrnuo se i na popis stanovništva rekavši kako će rezultati biti nepovoljni jer u razdoblju između dva popisa na stotine tisuća Hrvata, pretežito mladih, iselilo.

„Odgovornost za  nepovoljnu demografsku situaciju snose aktualni predsjednik Republike Zoran Milanović i aktualni premijer Andrej Plenković. Oni su u tom razdoblju upravljali državom”, rekao je Penava.

Između ostaloga govorio je i o mogućnosti suradnje s drugim političkim strankama te još jednom ponovio kako SDSS-om nije prihvatljiv partner Domovinskom pokretu ni u jednom obliku. Za SDSS je rekao kako je to politička stranka koja ima velikosrpsku agendu kojoj je Hrvatska i hrvatski narod prijetnja te koja je isključivo u funkciji destabilizacije hrvatske. Progovorio je o odnosu sa HDZ-om rekavši kako postoji dio ljudi u HDZ-u koji je svjetonazorski jednak Domovinskom pokretu.

“To su ljudi koji vole ovu državu i u tom smislu mi promišljamo jednako bez obzira na to što pripadamo različitim strankama. Politika aktualnog vodstva HDZ-a, sramna koalicija (s SDSS-om), sramno uništavanje hrvatskog gospodarstva, razaranje ove države u demografskom smislu i izbjegavanje presude Generalštabu po pitanju ratnih zločina JNA – to nismo mi i to nije naš svjetonazor i mi s tim nemamo veze – tu je naš razlika”, rekao je Penava.