Vukovarske iskrice proslavile 15 godina rada udruge, zahvalnice prijateljima koji su im pomagali

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Prigodnim programom i pred velikim brojem prijatelja Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Vukovarske iskrice proslavile su svoj 15. rođendan. U sklopu svoje proslave članovi Udruge su pokazali okupljenima što su naučili i vježbali tijekom proteklih godinu dana pa je tako tu bilo pjesme, plesa, igrokaza ali i da zahvalnicima zahvale svima koji su im pomagali na bilo koji način.

Predsjednica udruge Lilijana Radobuljac rekla je kako su na rođendan, kao i svake godine, odlučili pozvati njima drage ljude koji im kroz godinu pomažu i koji ih podupiru u radu.

“Vukovarske iskrice prepoznatljive su po tome što smo u udruzi zapravo svi volonteri. U rad udruge uključeni su roditelji ali i drugi građani koji nemaju djecu s intelektualnim teškoćama koji su odlučili njima podariti svoje slobodno vrijeme, kreativnost i ljubav, a to je nama najveća nagrada”, rekla je Radobuljac.

Dodaje kako su tijekom proteklih godina Vukovarske iskrice postale poznate po brojnim radionicama i aktivnostima korisnika koje provode kroz cijelu godinu. Imaju deset različitih radionica tako da članovi udruge svaki dan dolaze u udrugu i kroz razne radionice razvijaju svoje vještine i ispunjavaju vrijeme. Po njenim riječima imaju kreativne eko radionice, male škole kuhanja, održavanje vrta, jezične radionice, plesnu, fizioterapiju, glazbenu…

“Puno se toga događa. Njima je ta njihova rutina odnosno spoznaja da svaki dan mogu doći na neko lijepo mjesto jako važno. Okupljamo osobe koje više nisu u sustavu obrazovanja, starije od 21 godinu, jer oni kada izađu iz sustava su uglavnom prepušteni svojim obiteljima i sami sebi. Zato smo mi tu”. Kazala je Radobuljac.

Treba dodati i kako su Vukovarske iskrice tijekom proteklih godina postale prepoznatljive ne samo u Vukovaru i Vukovarsko – srijemskoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj pa i inozemstvu. Iskrice su i udruga koju su posjećivali i predsjednici RH što također puno govori o njihovom radu i koliko su prepoznatljivi.