Pronađen počinitelj više kaznenih djela iz Vinkovaca, krađa alkohola i provala u trgovinu

Foto Ivan Matić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je u PP Vinkovci, s ispostavom Markušica, tijekom vikenda provedeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom iz Vinkovaca, kojim je utvrđena  sumnja kako je od 5. do 23. ožujka 2018. godine počinio tri kaznena djela. Saznanja iz kriminalističkog istraživanja ukazuju kako je 28-godišnjak 5. ožujka provalio u osobni automobil 72-godišnjakinje koji se nalazio parkiran u Vinkovcima te iz unutrašnjosti otuđio radio-kasetofon.  Također, saznanja ukazuju kako je 28-godišnjak 23. ožujka, oko 15,00 sati, maskiran, uz prijetnju vatrenim oružjem, pokušao izvršiti razbojništvo nad uposlenicom trgovine mješovitom robom u Vinkovcima ali je uposlenica na vrijeme spazila počinitelja te pobjegla iz trgovine. 28-godišnjak se potom udaljio u nepoznatom smjeru. Oko 17,15 sati u poslovnici igara na sreću u Vinkovcima, također maskiran, uz prijetnju vatrenim oružjem, od 54-godišnje djelatnice zatražio je novac. Nakon što mu je uposlenica predala nekoliko tisuća kuna, 28-godišnjak se udaljio u nepoznatom smjeru. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 28-godišnjak je uhićen, i uz kaznene prijave, predan u pritvorsku jedinicu PU vukovarsko-srijemske.

Više desetaka litara alkoholnog pića otuđeno je iz pomoćne prostorije uz obiteljsku kuću 84-godišnjaka u Srijemskim Lazama. Krađa se dogodila 24./25. ožujka. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna.

Iz trgovine građevinskog materijala u Vinkovcima, u Dugoj ulici, otuđen je novčani polog i više komada električnog alata. Provala se dogodila 22. ožujka. Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena.

Osoba koja je željela ostati anonimna u službenim prostorijama policije u Vinkovcima u petak, 23. ožujka, dragovoljno je predala poluautomatsku pušku i tri pištolja. Policijski službenik za protuekspolzijsku zaštitu pohranio je preuzeto oružje u skladište PU vukovarsko-srijemske.